Recoder suprimirà les línies d'autobús amb menys de 5 passatgers o un cost de més de 15 euros per viatger

Recoder va presidir el Consell del Taxi

  • El conseller considera que són transports “infrautilitzats” i anuncia la “reordenació” del servei nocturn a tot el territori

  • BARCELONA. ACN.-La Generalitat suprimirà les línies d’autobús públic menys utilitzades. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ho ha anunciat a la sessió de control al Govern del Ple del Parlament d’aquest dimecres al matí. Recoder ha explicat que el departament cancel•larà aquelles rutes que tinguin menys de cinc passatgers de mitjana, així com aquelles que el cost per viatger suposi una despesa superior als 15 euros. El titular de Territori i Sostenibilitat també ha anunciat una “reordenació” de tot el servei nocturn per evitar “passejar autobusos buits”, suprimint línies a Lleida, Barcelona i Girona.
    En la línia d’aconseguir un sistema de transport públic més eficient, Recoder ha anunciat que en els casos que s’hagin de suprimir línies, el departament ho farà “concertant amb els ajuntaments l’estratègia” i “oferint alternatives, com el servei en demanda o la concertació amb taxistes”. A tall d’exemple, el conseller ha detallat el cas de les comarques de Lleida, de les quals ha dit que el departament ha revisat “449 expedicions” i ha decidit que cal actuar sobre “8 serveis i 3 nocturns”.
    Recoder ha dit també que el seu departament té la intenció de “reordenar” tot el servei nocturn a l’àrea de Barcelona, per evitar “passejar autobusos buits”. El conseller també ha concretat que a les comarques gironines s’han pres “mesures d’ajust sobre cinc línies, amb un estalvi de més de 200.000 euros”. A més, Recoder ha detallat que “als serveis que financia directament la Generalitat, la reestructuració representa un estalvi de 470.000 euros només pel que queda d’any 2011″. 

”Estem reestructurant serveis infrautilitzats”, ha explicat el conseller, tot acusant els socialistes de pressionar en aquesta matèria deixant-se guiar per un “criteri electoral”. “S’ha passat de frenada”, li ha dit el conseller al PSC.