Propera vaga a l'Aeroport de Reus: el reajustament horari repercutirà en el servei de taxis, el comerç i el turisme: "Es tracta simplement de reduir costos puntuals amb vista a la futura privatització".

 

Lamenten serveis mínims "abusius" i fins i tot més amplis que un dia habitual

TARRAGONA, 19 Jul. (EUROPA PRESS) –

Els treballadors de l’Aeroport de Reus (Tarragona) faran vaga aquest cap de setmana, unes aturades que s’allargaran tres caps de setmana més, fins a l’11 d’agost, en senyal de protesta contra el reajustament horari de les instal·lacions aeroportuàries.

Segons han explicat a Europa Press fonts sindicals, els serveis mínims que ha dictat el Ministeri de Foment són “abusius perquè cobreixen part de l’operativa que no es cobreix en un dia normal, o es cobreix amb menys gent”.

Les instal·lacions aeroportuàries afronten des del passat 5 d’abril un reajustament horari, per la qual cosa l’operativitat s’ha reduït dues hores i ha passat de funcionar des de les 06.00 hores fins a la mitjanit a fer-ho a partir de les 08.00 hores, el que s’ha traduït en la supressió d’un torn de treball, passant de cinc a quatre.

Abans d’aquest reajustament, treballaven una desena de persones per torn, i amb els quatre actuals aquesta xifra varia entre 13 i 15, i els serveis mínims fixen deu treballadors: “Amb aquests serveis mínims queda coberta el 100% de l’operativa”.

La proposta del comitè d’empresa era de set utilitzats amb l’objectiu de cobrir únicament l’operativa d’emergència, com vols policials, d’ambulància, incendis i salvament marítim: “No ens queda ni aquest dret”.

En concret, la vaga es produirà els dissabtes 20 i 27 de juliol, i 3 i 10 d’agost des de les 18.00 a les 21.00 hores, i els diumenges 21 i 28 de juliol, i 4 i 11 d’agost des de les 08.00 a 11.00 hores.

Malgrat no compartir els serveis mínims per ser fins i tot més amplis que un dia habitual, segons han indicat, han assegurat que els compliran perquè, d’una altra manera, podrien ser sancionats.

TRASLLATS

Les mateixes fonts han sostingut que el reajustament horari també ha comportat un reajustament en plantilla, ja que, malgrat que no s’han produït acomiadaments, l’aeroport, on treballen uns 93 treballadors actualment, tindrà 15 treballadors menys a final de setembre.

Han afegit que aquestes persones s’han acollit a trasllats a altres aeroports i promocions internes d’aquí a l’empresa, i que no s’ha renovat al personal temporal, una mesura que han criticat perquè va en contra de la competitivitat de les instal·lacions.

Han assegurat que també va en contra de la recuperació econòmica del territori, ja que l’activitat de l’aeroport repercuteix en el servei de taxis, el comerç i el turisme: “Es tracta simplement de reduir costos puntuals amb vista a la futura privatització”.

Segons ha explicat, el reajustament horari també suposarà la pèrdua de 400 vols anuals a causa del sobrecost que genera aquesta mesura i la pèrdua de flexibilitat, i han argumentat que el manteniment del cinquè torn hagués permès una flexibilitat d’entre 17 i 20 hores, de manera que es podria mantenir l’aeroport més hores obert sense fer noves contractacions.