Presó provisional comunicada i sense fiança per al detingut per la mort del taxista a Lleida

La causa està oberta per un delicte d’homicidi i l’acusat s’ha acollit al seu dret a no declarar

El detingut va ser traslladat ahir al migdia al seu domicili, al carrer Indíbil i Mandoni, per practicar un escorcoll.
El detingut va ser traslladat ahir al migdia al seu domicili, al carrer Indíbil i Mandoni, per practicar un escorcoll.

LLEIDA. EL SEGRE. ALBERT GUERRERO.- El jutjat d’Instrucció 1 de Lleida, en funcions de guàrdia, ha acordat presó provisional comunicada i sense fiança per al detingut per la mort d’un taxista a Lleida l’abril de l’any passat. La causa està oberta per un delicte d’homicidi i l’acusat s’ha acollit al seu dret a no declarar.

Feia temps que li anaven al darrere i finalment ahir va ser detingut. Agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra de Ponent van detenir a la sis del matí un jove de 22 anys i veí de la Mariola com a presumpte autor de la mort de Mohamed Ezzeraiga, el taxista de 43 anys que va ser assassinat a ganivetades la matinada del diumenge 10 d’abril de l’any passat a la Bordeta, en un crim que va causar una enorme commoció.

Els investigadors han recopilat durant aquests mesos multitud d’indicis que l’incriminen. Entre aquests, han resultat especialment clau les mostres de l’ADN localitzades. Van ser trobades per agents de la Policia Científica i serien coincidents amb les de l’arrestat ahir. És un jove que té antecedents. La investigació del cas la dirigeix el jutjat d’Instrucció número 4 de Lleida.

Hores després, al voltant del migdia, l’arrestat va ser traslladat al seu domicili, en un pis del número 7 del carrer Indíbil i Mandoni, a escassos metres del passeig de Ronda, on es va practicar un escorcoll amb presència de l’autoritat judicial per buscar més proves i indicis que l’incriminin. La inspecció es va allargar durant una hora i el detingut va ser traslladat novament a comissaria. Està previst que passi avui a disposició judicial.

Durant aquest últim any i mig, els Mossos han portat a terme una minuciosa investigació amb l’anàlisi de telefonia i dels indicis recollits al vehicle i de restes de sang a l’arma homicida, un ganivet trobat en un carrer proper. També s’ha estudiat l’última carrera que va fer el taxi. Finalment, van poder identificar el presumpte autor. Dimarts a la tarda va muntar el dispositiu per arrestar-lo encara que la detenció es va acabar practicant a les sis del matí d’ahir.

Val a recordar que la víctima va ser atacada brutalment al carrer Sifó al barri de la Bordeta. Cap a les 2.30 hores del 10 d’abril del 2022, un ciutadà va trucar al 112 per alertar que hi havia un home malferit i inconscient entre dos cotxe estacionats a uns cinquanta metres d’un taxi amb la porta oberta, el motor encès i el taxímetre posat. Va ser evacuat en estat crític a l’hospital Arnau de Vilanova, on va morir cap a les 5.30 hores com a conseqüència de la gravetat de les lesions. Va rebre més de vint punyalades de cara, per l’esquena i en diferents parts del cos com el coll i el cor, segons va revelar l’autòpsia. Unes ferides que acrediten que l’assassí va actuar amb acarnissament i molta violència contra la víctima. També es van apreciar ferides defensives, que indiquen que l’home va intentar defensar- se sense èxit per tots els mitjans. Quant al mòbil del crim, la principal hipòtesi és que va ser un atracament, però l’acarnissament amb la víctima i la troballa de diners van fer contemplar altres vies.

De Blondel a la Bordeta 

També van analitzar l’última carrera que el taxista va carregar a un client quan es trobava a la parada de l’avinguda Blondel, sense trucada prèvia per emissora, la qual cosa va impedir, d’entrada, el rastreig telefònic. Tampoc hi havia testimonis. La víctima no era propietària del taxi, portava una mica més d’un any en aquesta professió i cobria el torn de nit treballant per a l’amo de la llicència, de Tele Ràdio Taxi Lleida.

La víctima, de 43 anys, estava casada i tenia dos fills petits

Nascut al Marroc, Mohamed Ezzeriga, de 43 anys, estava casat, tenia dos nens, un d’uns cinc anys i un nadó de mesos, i portava més de vint anys a Lleida. Conegut com Simu, la víctima era membre de l’associació Nostàlgia Lleida, una entitat que es dedica a ajudar la comunitat musulmana i fomentar la integració, i molt aficionat a l’esport, especialment al futbol, i havia jugat amb els veterans de la Bordeta.L’endemà del crim, que es va produir durant una carrera que es va iniciar a Blondel, els seus companys de professió van fer una marxa lenta per homenatjar-lo i van demanar mesures per incrementar la seua seguretat (més informació a la pàgina 4).