Mercè Rius, nova directora de Transports de la Generalitat de Catalunya

STAC.- Mercè Rius Serra serà la nova directora general de Transports de la Generalitat de Catalunya substituint a David Saldoni, que ha passat a ser diputat per ‘Junts per Catalunya’ al Parlament de Catalunya.

Mercè Rius Serra (Badalona, 1968) havia ocupat fins ara la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, dintre del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Segons afirma en el seu perfil de Linkedin:

“Experiència de més de 20 anys en empreses privades i en el sector públic, liderant equips tècnics per a la planificació d’estratègies i execució de projectes ambientals. El meu objectiu sempre ha estat incrementar la sostenibilitat i reduir la contaminació. Em centro en l’excel·lència i l’optimització dels recursos mitjançant el desenvolupament dels equips, potenciant la innovació i la col·laboració i amb un ferm compromís a la consecució dels objectius. M’agraden els reptes, l’acció, la divulgació ambiental i la comunicació. Em moc bé en entorns canviants o en situacions de crisi. Busco noves oportunitats i sinergies i continuar sempre aprenent”.

És doctora en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona, Tècnica Superior en Prevenció de Riscos Laborals i ha cursat el Programa de Desenvolupament Directiu de l’escola de negocis IESE. Ha treballat a l’Ajuntament de Barcelona i a les empreses Abengoa-Abensur i Emte Service UTE, dedicada a temes relacionats amb la depuració d’aigües residuals. Des del 2001 va ser responsable de diferents contractes de depuració d’aigües de les empreses PaymaCotas i Asesoría Técnica i Control.

Originariament militant de ‘Convergència Democràtica de Catalunya’ i actualment de ‘Junts per Catalunya’ ha estat regidora de l’Ajuntament de Badalona, entre 2007 i 2011, va formar part del govern de la ciutat com a regidora de Medi Ambient i Mobilitat i de 2011 a 2015 passà a l’oposició, durant l’alcaldia de Xavier García Albiol, encara que va ser designada regidora del districte 1.

També ha estat diputada adjunta de medi ambient de la Diputació de Barcelona. El 2014 va ser nomenada directora de l’Institut Català d’Energia, en substitució de Maite Masià i el 2016 va abandonar el càrrec per passar a ser directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya.

Des del Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC) li desitgem els majors èxits i també esperem que comprengui els problemes del nostre sector i doni les millors solucions per al taxi i les seves famílies contra les grans plataformes. Tenim pendent un assumpte tan important com el desenvolupament d’una nova llei.