L'STAC demana una parada de taxis en Montgat y en Cerdanyola

MONTGAT/CERDANYOLA.- L’STAC ha demanat la creació d’una parada de Taxi al costat de l’estació de tren de Montgat. La parada de Taxi es podria de senyalitzar en dos llocs: -Una opció seria a l’avinguda Mediterrània, sentit mar, en semi-bateria. -I l’altra, també a l’avinguda Mediterrània, sentit mar, en filera, davant els contenidors. Allò més important és que els taxis es vegin bé des dels voltants. Doncs és una zona que fa d’intercanviador de diferents mitjans de transports.

PARADA A CERDANYOLA

Aixì mateix, una altra parada que es demana és a l’Hotel Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, dins el propi recinte de la Universitat. Como succeix a la major part del municipis de lÀrea metropolitana de Barcelona l’espai reservat per al taxi és escàs, i al Vallès passa igual. Ràdio Taxi del Vallès dóna servei actualment a tres municipis: Montcada, Cerdanyola y Ripollet. Els propers mesos s’incorporaran Barberà y Badia del Vallès. Les places que té el taxi a las parades no són suficients, doncs si sumem les 15 places que té el taxi reservat a Cerdanyola en dues parades, més 5 a Ripollet, i 3 a Montcada, fan un total de 23 places. Ràdio Taxi del Vallès té actualment 50 associats, sent el dèficit de 27 places. A la zona del Vallès el taxi no funciona com a Barcelona ciutat, on els vehicles donen voltes i voltes, fent molts km buits i contaminant.

A aquesta zona, en finalitzar els serveis, els taxis tornen novament a la parada més propera, a la espera de tenir un nou servei, y no fent pràcticament km desocupats. S’ha d’afegir la propera entrada de 22 nous taxis de Barberà y Badia a les nostres poblacions, a sobre d’altres 10 taxistes que, sense estar adscrits al radiotaxi del vallès occidental, també treballen a aquests municipis de forma habitual. Des d’aquesta associació s’intenta cada dia millorar per donar servei de més qualitat a la zona del vallès occidental. Fa algun temps es va sol·licitar una parada al parc tecnològic del Vallès, sent molt utilitzada per aquest radiotaxi, la qual ha millorat molt el servei a la zona, rebaixant considerablement el temps de resposta als clients. Però volem donar un pas per millorar el servei que fa aquest radiotaxi. Tras la perdua de la parada situada a la plaza de Pi en Bellaterra, a causa de la ubicació d’una reserva per a minusvàlids, es van perdre les dues úniques places que hi havia a aquesta zona de Cerdanyola, que dista més de 9 km de la parada de la Av. Primavera i 5 km de la parada del parc tecnològic. El temps d’espera dels clients ha augmentat en més de 10 minuts. Això provoca intrusisme per part de taxis de Sabadell. Després diversos estudis interns de l’entitat, en funció de la base de dades de serveis que realitzem a la zona, vàrem estudiar quina podria ser la millor ubicació per la nova parada, i vam arrivar a la conclusió de que deuria situar-se a la porta de l’Hotel Campus, dins la Vila Universitària de la UAB. Seria una parada per a 5 taxis, situada en bateria, entre la Vila Universitària i la porta de l’Hotel, doncs hi ha un lloc d’estacionamient entre una zona de minusvàlids i la Vila, on hi caben precisament 5 cotxes. Des de Ràdio Taxi del Vallès treballem amb les diverses facultats i amb aquesta parada rebaixaríem el temps d’espera a mínims ja que podríem treballara amb temps inferiors a 5 minuts, guanyant mercat dintre del Campus universitari, ja que pera a desplaçaments interiors o utilitzen l’autobús que triga prop de 20 minuts o es despacen a peu degut a la falta de transport públic. Des del taxi es podria donar aques servei. I millorar sustancialment el temps d’espera dels veïns del Barri de Bellaterra, passant de 15 a menys de 10 minuts, a causa a la proximitat d’aquesta parada. També es beneficiarien empreses com A+, el parc d’investigació Eureka o Crack, situats a escasos 3 minuts de la parada. Creiem que la millora del servei seria considerable per a tota la UAB i la zona de Bellaterra, sense tenir en compte el parc empresarial de l’AP7 situat a 4 km de la zona.

Comments are closed.