Els taxis de Girona, Salt i Sarrià podran parar en els tres municipis

  • La nova normativa, que regula un descans setmanal obligatori amb excepcions, es va aprovar dimecres amb 31 vots a favor i 26 en contra

Girona | Diari de Girona.- Fins ara un taxi gironí no podia fer parada al municipi de Salt i un saltenc tampoc ho podia fer a Girona, a excepció de l´Hospital Josep Trueta i de l’estació de trens. A partir d’ara es vol canviar aquesta situació i permetre que els taxistes puguin aturar-se en qualsevol parada independentment de si és un municipi o altre. Una mesura que va avançar Diari de Girona al mes de febrer.

Aquesta setmana el regidor de mobilitat de Girona, Joan Alcalà, juntament amb els seus homòlegs de Sarrià de Ter i de Salt, es van reunir amb els taxistes dels tres municipis per arribar a un acord. Es va dur una votació per aprovar la nova normativa amb 31 vots a favor i 26 en contra. Alcalà explica que porten cinc anys treballant per aplicar una nova normativa, «ja que l´actual està desfasada perquè és de 1983».

A mode d´anècdota es parla de pessetes i obliga als taxistes a portar un plànol de paper al cotxe, «quan ara tots tenen GPS». A la reunió hi van assistir 57 taxistes dels vora 83 que hi ha en els tres municipis.

Entre les adaptacions de la nova normativa, Alcalà destaca que es regularà el descans setmanal, que fins ara la normativa no ho regulava. «Seran dies rotatoris, on cada llicència efectuarà un descans setmanal entre dilluns i divendres dins d´un quadre rotatori». Alcalà explica que d´aquesta manera «els que estiguin circulant tindran més feina». Altres tindran el descans dissabte o diumenge.

També hi ha excepcionalitats com en dies on hi hagi un esdeveniment important a la ciutat, «no hi haurà dia de descans».

Els canvis s’aniran regulant en un període de vuit anys. Es portarà, possiblement, en el ple de setembre i després de resoldre les possibles al·legacions que surtin, ja es posarà en marxa. El document també preveu com a objectiu que en un període de 10 anys el 20% de la flota dels taxis siguin vehicles adaptats.