El TSJC anul·la la taxa que l’AMB cobra als VTC per no estar ajustada a dret

La decisió de l’alt tribunal és la resposta al recurs contenciós administratiu interposat per empreses del sector

furgonetes vtc alta gama

BARCELONA. BETEVE. REDACCIÓ.- El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat la taxa que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) cobra als cotxes de lloguer amb conductor (VTC) en concepte d’emissió de l’autorització per desenvolupar la seva activitat per no estar ajustada a dret, segons argumenta en una resolució judicial emesa a finals de l’any passat. La taxa està recollida en l’ordenança número 6 de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET).

Així consta en un anunci publicat el 18 de desembre per la mateixa AMB a la seva pàgina web amb la decisió de l’alt tribunal després del recurs contenciós administratiu interposat per empreses del sector com Vector Ronda Teleport SL, entre d’altres.

L’IMET ha confirmat que no presentarà recurs contra la decisió. “Cap de les parts processals, entre les quals l’AMB, va considerar adient formular recurs de cassació ni cap altre recurs contra l’esmentada sentència, en considerar que no requeria aclariments ni altres consideracions sobre la normativa aplicada ni sobre els elements fàctics analitzats”, expliquen fonts de l’IMET.

L’Institut Metropolità del Taxi no hi presentarà recurs en contra

Així mateix, assenyalen que la reclamació que ha derivat en aquesta sentència “es limitava a demanar la nul·litat de l’ordenança fiscal, sense incloure cap petició de nul·litat de les liquidacions de taxes”. “Com ha pronunciat reiteradament el Tribunal Suprem, la declaració de nul·litat d’una disposició general no comporta l’anul·lació dels actes dictats en la seva aplicació que siguin ferms i consentits”, afegeixen.