El taxi negociarà una pujada «mínima» de les tarifes del 2011

Miguel A. Martin, gerent de l'Institut
Miguel A. Martin, gerent de l'Institut
* Els xòfers demanen que es compensi la congelació del 2010
BARCELONA.C.M.D. EL PERIODICO.- És setembre i en el món del taxi toca negociar les tarifes que s’aplicaran a partir del gener. L’any passat, amb la crisi, es va decidir congelar els imports. Tampoc es van tocar l’1 de juliol amb la pujada de l’IVA. Ara, tant l’Administració com les organitzacions que representen el sector estan d’acord que s’ha d’aplicar una pujada que els conductors reclamaran que sigui «mínima» per no espantar encara més la clientela.
Miguel Ángel Martín, gerent de l’Institut Metropolità del Taxi (IMT), admet que mantenir els mateixos preus resultarà una tasca «difícil» i opta «per un augment que no sigui complicat d’explicar als usuaris». Martín assenyala que anirà a la reunió amb un informe sobre despeses que avali la seva proposta, que podria ser pròxima a l’increment de l’IPC més l’IVA que no es va tenir en compte fa dos mesos.
Luis Berbel, president de l’Stac, considera que l’encariment ha de ser «el mínim imprescindible» i insta a «ser realista» i tenir en compte que els mals temps encara continuen. Raúl Aldehuela, president de la UTAM, també demana una pujada «tan ajustada com sigui possible» i reconeix que és «complicat collar més els clients». José María Soto, líder del GTI, considera l’esforç que ja es va fer l’any passat i demana «cobrir els costos de l’any».
Carmen de Tienda, presidenta de l’Associació Empresarial del Taxi, demana «un mínim augment que compensi, per exemple, la pujada del preu del carburant aquest any» i va una mica més enllà al sol·licitar que s’eliminin suplements com la càrrega de maletes o el plus d’agafar un client «en una estació de tren (Sants) que és al centre de Barcelona».