El Govern obre expedient informatiu a l’empresa Prestige & Limousine, del grup Cabify

Nota de Premsa Generalitat PDF

  • Territori i Sostenibilitat exigeix a la companyia que aclareixi els termes de contractació i prestació del servei de lloguer de vehicles amb conductor

BARCELONA.- El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert avui un expedient informatiu a l’empresa Prestige & Limousine, del grup Cabify, per aclarir els termes de contractació i prestació del servei de lloguer de vehicles amb conductor.

L’expedient recull que la comunicació enviada als usuaris especifica que només hauran de contractar el servei amb 15 minuts d’antelació el primer trajecte. Posteriorment, s’assegura, es podrà gaudir del servei “amb la mateixa immediatesa de sempre”.

Aquesta informació, en canvi, no apareix en el model de contracte de serveis de transport que l’empresa posa a disposició dels usuaris interessats. En aquest contracte, Prestige & Limousine posa de manifest que assumeix l’obligació de complir amb la normativa de transport terrestre aplicable. En concret, cita la Llei estatal d’ordenació dels transports terrestres de 1987, la normativa posterior que la desenvolupa i el Decret llei català de mesures urgents convalidat pel Parlament de Catalunya el passat 28 de febrer.

Atès que aquestes divergències poden confondre els usuaris, el Departament ha decidit obrir un expedient informatiu per verificar que l’empresa compleix tant amb la Llei de 1987 com amb el Decret llei de mesures urgents.

Així, el Departament dona a l’empresa un termini de 10 dies hàbils per aportar la documentació acreditativa dels termes en què es contracta i es presta el servei de lloguer de vehicles amb conductor. Igualment, haurà d’aportar el detall dels serveis realitzats entre el 7 i el 10 de març, amb indicació de l’hora de contractació i de l’inici de la prestació del servei.

Finalment, s’adverteix a la companyia que no atendre aquests requeriments es consideraria una obstrucció a la tasca d’inspecció que correspon al Departament de TES. 11 de març de 2019