Demanen 13 anys per un lladre que va intentar apunyalar un Mosso i va robar un taxi

BARCELONA.- El fiscal ha demanat 13 anys de presó per a un presumpte lladre que, després d’intentar robar armat amb un ganivet en un restaurant de Barcelona, va robar un taxi per escapar i va intentar apunyalar a un agent dels Mossos d’Esquadra quan tractava de detenir-lo.
Ha passat passada la mitjanit del 6 de desembre de 2011, quan Iván S., de 32 anys llavors, va entrar al restaurant ‘5 Jotes’ de la Rambla Catalunya i va amenaçar a un empleat amb un gran ganivet al coll, i alhora va exigir a una altra treballadora obrir la caixa registradora i lliurar-li els diners, segons la qualificació del fiscal.
Quan els treballadors el van convèncer que no havia diners a la caixa, el lladre, abillat amb una gorra i una bufanda per ocultar la seva cara, va fugir de l’establiment i es va ficar en el seient del darrere de taxi instant al conductor a arrencar i amenaçant-lo amb el ganivet al coll.
Iván S. va saltar al seient davanter i va tirar al conductor del vehicle, tot i que després va abandonar el cotxe i es va dirigir a un altre taxi que acabava d’arribar al lloc, moment en el qual els Mossos van tractar de detenir-lo.
En el forcejament, el presumpte lladre va intentar clavar-li el ganivet a l’altura del pit de manera “contundent i dirigit a zona vital, per la qual cosa li va foradar la camisa de l’uniforme a l’altura del cor”, però sense majors conseqüències perquè el policia vestia l’uniforme reglamentari.
Finalment, els Mossos van aconseguir desarmar-lo, patint un d’ells un cop a l’ull i a la boca propinat per Iván S. que, per aquests fets es troba a la presó des del 8 de desembre.
Per tot això, el fiscal ha demanat 13 anys de presó pels presumptes delictes de robatori amb intimidació i ús d’arma, de coaccions, d’atemptat, de lesions agreujades en grau de temptativa i dues faltes de lesions, amb vista al judici que es farà aquest dimecres en el Penal 5 de Barcelona.