Barcelona treu bona nota

Els taxistes i els hotelers estan molt satisfets de com s'ha desenvolupat l'edició d'enguany del congrés de mòbils
Els taxistes i els hotelers estan molt satisfets de com s'ha desenvolupat l'edició d'enguany del congrés de mòbils

  • El congrés de mòbils bat records de participants amb 5.000 més dels previstos
  • L’alcalde Hereu, satisfet amb una cita que ha deixat 1.500 milions a la ciutat
  • El transport i la seguretat han funcionat be
  • BARCELONA. EL PUNT. EVA GARCIA PAGÁN.- Superada amb bona nota. La prova de foc de celebrar una edició del Mobile World Congress (MWC) amb més de 60.000 participants ha estat superada amb nota alta per una ciutat que aspira en convertir-se en seu permanent del congrés mundial de mòbils. L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, es va felicitar de “l’èxit rotund” de l’edició que ahir es va tancar i, sobre la candidatura permanent va dir que “si estem aquí, competint a la recta final, és perquè hem fet una llarga carrera de fons que va començar el 2006”. Segons Hereu, el MWC ha reportat a la ciutat 1.500 milions d’euros des que Barcelona l’acull.
    Pel president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, l’edició d’enguany del Mobile World Congress (MWC) només pot qualificar-se de “fantàstica, rodona, extraordinària”. L’hoteler va destacar que, en comparació amb altres edicions, el servei i l’atenció als clients ha estat millorada. “Han hagut molts menys incidents i robatoris”, va dir. Enguany, l’organització del MWC va reservar directament al Gremi d’Hotels de Barcelona unes 21.000 habitacions, 3.000 més que en l’edició anterior i amb preus mitjans de 246 euros la nit per a hotels de 4 estrelles. “Les que abans s’havien reservat de manera lliure enguany s’han gestionat també a través del Gremi”, va explicar.
    També a Sitges hi havia satisfacció per un saló que va omplir al 90% els hotels de tres, quatre i cinc estrelles i que va arribar al ple absolut en alguns hotels de luxe i restaurants.
    Un altre sector que valora de forma positiva un congrés que ha mobilitzat milers de cotxes cada dia és el del taxi, que ha vist doblar la facturació d’un dia normal. De fet, només dimarts van ser 6.000 els taxis que van recollir passatge a les dues parades del recinte firal i s’hi donava sortida a uns 300 taxis a l’hora en els moments de major afluència, a partir de les vuit del matí i de les sis de la tarda. Amb tot, dimarts els taxistes van patir de valent perquè el dispositiu dissenyat amb la Guàrdia Urbana no era prou àgil ni eficaç i la cua per agafar un cotxe s’allargava més enllà del previst. Segons Antoni Cabezas, cap del servei d’inspecció de l’Institut Metropolità del Taxi (IMT), els usuaris es van veure obligats a compartir taxi amb destinació a l’aeroport per desembussar les sortides. El cap del dispositiu de la Guàrdia Urbana, l’intendent Joaquim Arandes, també valorava positivament una fira sense incidents de seguretat“molt millorat respecte el de l’any passat pel que fa a la seguretat de taxistes, vianants i congressistes”. La Urbana va disposar de 33 agents.