Afectació viària per les obres de General Mitre

BARCELONA. Aj. de Barcelona.- Avui s’inicia la primera fase dels treballs de reurbanització de la ronda General Mitre entre els carrers de Balmes i Mandri, que tindran una durada aproximada de set mesos. Amb l’actuació es convertirà aquest tram de ronda en un bulevard amb més espai per als vianants i per al transport públic de superfície. Així mateix, es millorarà la seguretat viària i s’eliminaran les barreres arquitectòniques. Les obres inclouen la cobertura del pas inferior actual sota el carrer Muntaner, on es farà un dipòsit de recollida d’aigües freàtiques.

Des d’ahir, 3 de novembre, no es pot circular pel sentit Llobregat del tronc central del tram entre Balmes i Mandri. La nit de dimarts 5 a dimecres 6, es tallarà el sentit Besós i quedarà anul•lat totalment el trànsit pel pas soterrat, de manera que tots els vehicles hauran de passar des d’aquest moment pels laterals. La circulació per la ronda General Mitre queda restringida a dos carrils de circulació per sentit pels laterals.
Entre avui i demà s’està implantant la senyalització dels carrers de l’entorn per evitar al màxim possible l’entrada de més vehicles a Mitre, en el tram entre Balmes i Mandri. Per evitar el tram en obres i es recomana buscar itineraris alternatius molt abans d’arribar a la zona d’afectació.

Així doncs, per als conductors que entrin a la ciutat per la plaça Cerdà i en sentit Besòs, es recomana que busquin alternatives per la Gran Via de les Corts Catalanes, els carrers de l’Eixample, la Diagonal i la Via Augusta per arribar al centre de la ciutat, Gràcia, Horta-Guinardó i Nou Barris.
En sentit Llobregat, es recomana utilitzar el túnel de la Rovira o l’avinguda Vallcarca, per arribar a Sarrià, les Corts, els Túnels de Vallvidrera o la ronda de Dalt, i agafar els carrers de Lepant, Sardenya i l’avinguda príncep d’Astúries per dirigir-se al centre de la ciutat.