A partir de l'1 de gener de 2017, els taxis portaran obligatòriament lectors de pagament amb targeta bancària

  • La norma reglamentària ha estat aprovada avui definitivament pel Consell Metropolità de l’AMB

Barcelona. IMET.– Els lectors de pagament amb targeta bancària o, si s’escau, l’equivalent en sistemes de pagament mòbil, seran obligatoris en tots els taxis de l’àrea metropolitana de Barcelona des de l’1 de gener de 2017. La mesura ha estat avui aprovada definitivament pel Consell Metropolità de l’AMB després de superar el període reglamentari d’exposició pública.

Amb la incorporació d’aquesta mesura en el Reglament Metropolità del Taxi, l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) obliga a la universalització d´un servei que avui és requerit pels usuaris del taxi i molt sovint pels turistes que visiten la nostra ciutat. La incorporació d’aquest lector o dels sistemes de pagament mòbil incideix especialment en la qualitat del servei, en la seguretat de l’usuari i del treball diari del taxista, que podrà tenir menys diners en efectiu al seu vehicle.

Fins que arribi la data de l’1 de gener de 2017, l’autorització per a l’aplicació de vehicles per a taxi, siguin nous o de segona mà, a les llicències metropolitanes estarà condicionada a que s’hi incorpori el lector de pagament amb targeta bancària. Així mateix, aquesta condició serà obligatòria en la transmissió d’una llicència.

La modificació reglamentària corresponent es farà ja efectiva a partir d’aquesta aprovació.