Reunió de l’STAC amb el diputat d’ERC al Parlament, Ferran Estruch

Els representants del sindicat li van transmetre els principals problemes que té el sector actualment: el control dels VTC, fer complir la periodicitat de la ITV, finalització del decret Ábalos i la seva moratòria, transport sanitari que comporta la supervivència del taxi i la integració del sector en la xarxa de mobilitat de les ciutats.

Ferran Estruch, diputat d’ERC, junt a Lluís Berbel i Antoni Servós en el Parlament

 

 

 

 

 

 

 

 

STAC.- El passat dimecres els companys Lluís Berbel president del Sindicat del taxi de Catalunya i Antoni Servos van mantenir una reunió amb el grup Parlamentari d’ERC, la trobada va tenir lloc al parlament de Catalunya amb el portaveu de Territori d’aquesta formació, en Ferran Estruch.
Després de la presentació del nostre sindicat es va passar a les nostres demandes. El primer tema que vam tractar va ser la necessitat de més inspecció en els vehicles de lloguer amb conductor VTC, informant que davant la nova situació d’irrupció d’aquests tipus d’autoritzacions, el Senat espanyol va modificar la LOTT, endurint-ne la part sancionadora el setembre del 2021 i ara cal incidir en la tasca inspectora.
També vam manifestar la necessitat que aquests vehicles compleixin amb la periodicitat de la Inspecció Tècnica de Vehicles ITV que és la mateixa que la dels taxis.
Un altre tema que ens té inquiets és la posició de la Generalitat davant del final de la moratòria del Decret 13/2018, de 28 de setembre, decreto Ávalos, i concretament la posició del seu grup parlamentari.
En referència a la Llei de Transport de Viatgers en vehicles de menys de 9 places, vàrem tenir un intercanvi d’impressions deixant molt clar que en aquesta llei ha de quedar palès la diferenciació entre els dos sectors Taxi i Vtc.
Donat que el Parlamentari ve de territori, és alcalde de Cardona, vàrem trobar bona sintonia en referència a la nostra històrica reivindicació en l’àmbit del transport sanitari.
Se li va manifestar la necessitat que l’administració compti amb el servei del taxi a l’hora de la planificació tant del servei urbà com interurbà, tema aquest que ha de ser contemplat en la nova Llei, i que reduiria de forma molt considerable les despeses en aquest concepte i donaria vida al sector. En aquest sentit la integració en la T-Mobilitat és totalment necessari per a oferir el nostre servei a l’usuari en igualtat de condicions que la resta de serveis de transport públic.
Per últim, vam parlar del sistema d’emergències 112, i la necessitat de fer-lo més àgil i modern, per tal de garantir la seguretat dels nostres companys i companyes.
Aquest tipus de trobades s’emmarquen en la línia de fer partícips a tots els grups parlamentaris de les nostres demandes i necessitats.