Hereu proposa fer la Rambla per a vianants i només podrien circular els vehicles de veïns, els de repartiment i els de serveis, com els taxis

Jordi Hereu
 • * L’Ajuntament té el projecte d’inversions amb un cost de 30 milions per a la peatonalització que suposaria fer del passeig una plataforma única

 • BARCELONA.ARA.-
  L’alcalde i candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jordi Hereu, ha proposat per al pròxim mandat fer la Rambla per a vianants i reobrir el Teatre Principal perquè sigui un motor de dinamització cultural del tram sud del passeig. “Totes les rambles han de ser rambles i deixar de ser lloc de pas per a vehicles”, ha sentenciat l’alcalde, que ha assenyalat com a objectiu del pròxim mandat “lligar la Rambla amb la cultura”.
  Jordi Hereu ha presentat avui al costat de la regidora de Ciutat Vella i número 4 de la candidatura socialista, Assumpta Escarp, les propostes electorals del PSC per al tradicional passeig barceloní a la biblioteca Andreu Nin, situada davant del vell Teatre Principal.
  Hereu ha considerat que la Rambla és “un destí interessant, però un lloc de pas ineficient” i que “el més lògic és adequar-la per ‘ramblejar'”, per a la qual cosa cal ampliar les voreres laterals i i “atorgar menys pas viari als vehicles”.
  La transformació de les Rambles les convertiria en una plataforma única amb un únic carril de serveis, de manera que només podrien circular els vehicles de veïns, els que es dirigeixin als aparcaments, els de repartiment i els de serveis, com els taxis.
  Per la seva complexitat, l’obra es realitzaria per fases, duraria una mica més d’un any i costaria uns 30 milions d’euros.
  L’alcalde ha anunciat també la intenció de l’ajuntament de quedar-se “de manera definitiva” el Teatre Principal per convertir-lo en una fàbrica de creació de gestió publicoprivada.
  Hereu ha anunciat el propòsit de treballar amb altres institucions per aconseguir una major utilització dels edificis que estan al tram més pròxim al mar de la Rambla.
  En concret, ha citat l’Antiga Foneria de Canons, propietat de la Generalitat, i l’edifici del Sector Naval, del ministeri de Defensa.
  “No podem quedar-nos-ho tot. No és realista. Treballarem perquè hi hagi més utilització, amb un contingut interessant perquè entri i surti molta gent dels edificis”, ha considerat Hereu.