Els accidents de trànsit per excés de velocitat es van reduir un 22,54% l'any passat i es va passar dels 71 sinistres el 2013 als 55 el 2014

Guarsdia Urbana Motoristes* Són dades que es desprenen de l’Informe de Sinistralitat del 2014 que ha fet públiques l’Ajuntament aquest dilluns

Informe accidentabilitat 2014

BARCELONA.- Els accidents de trànsit amb ferits o morts van augmentar l’any passat un 1,97% i se’n van comptabilitzar un total de 8.764, mentre que el nombre de ferits es van incrementar un 0,11%% amb un total d’11.370 persones ferides.
Pel que fa als accidents mortals, l’any passat hi va haver a Barcelona 31 morts, la mateixa xifra que el 2011 que va ser l’any amb menys morts en sinistres de trànsit a la ciutat després del 2013 quan només se’n van comptabilitzar 22.
El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, ha destacat que “hi ha hagut un lleuger repunt d’accidents greus i una pujada del nombre de morts, per això el consistori segueix treballant en el camp de la prevenció”.

Respecte pels actors més dèbils

L’augment del nombre de morts ha estat capitalitzat pels motoristes. De les 31 persones que van perdre la vida en accidents a la ciutat l’any passat, 17 eren conductors d’una moto o un ciclomotor. Precisament per reduir aquesta sinistralitat entre els motoristes, l’Ajuntament va posar en marxa el novembre passat un Pla de Seguretat Viària per a motos que se centra en mesures per sensibilitzar i prevenir els accidents i modificar la normativa existent.
Si ens fixem en les causes més comuns dels accidents, la principal continua sent la manca d’atenció en la conducció, tot i que es redueix un 8,12% respecte el 2013. El cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Evelio Vázquez , ha assenyalat que “de les 20.000 denúncies que es van posar l’any passat per distraccions la volant, la majoria eren per utilitzar el mòbil. De fet moltes vegades el conductor no és conscient dels metres per segon que recórrer sense fixar-se en la calçada mentre mira un missatge o encén una cigarreta”.