El STAC sol·licita una entrevista amb el nou conseller de Territori per parlar sobre la regulació de les VTC ‘si el transport sanitari

 

Carta al conseller

La Carta al conseller Damià Calvet:

Benvolgut Conseller,

En primer lloc, felicitar-lo pel càrrec i responsabilitat que ha adquirit a l’estar al capdavant de la conselleria de Territori i Sostenibilitat.

 

El seu Departament és al qual està adscrit el sector del taxi, que a hores d’ara es troba en un moment difícil i crucial.

 

Els diferents buits legals que s’han produït com a conseqüència dels canvis normatius tant en la Llei d’Ordenació de Transports Terrestres (LOTT) com en el seu Reglament (ROTT) han fet que l’equilibri existent entre dos sectors diferenciats com són el dels vehicles de lloguer amb conductor, altrament coneguts com VTC, i els taxis hagi quedat totalment desequilibrat, posant en perill la supervivència de la nostra indústria.

 

Com vostè sap, el taxi és un sector regulat precisament com a garantia a l’usuari i necessita el suport de la seva conselleria i la del Govern pel manteniment de la nostra indústria. És necessari el manteniment de la diferenciació dels dos sectors. Així com l’establiment de noves normatives en les quals tant la Generalitat com les administracions locals tinguin les competències suficients per a regular el transport al seu territori.

 

Amb l’anterior conseller, Josep Rull, el taxi va mantenir una estreta relació per buscar solucions a diversos problemes i una màxima implicació de la conselleria davant la irrupció de les grans plataformes tecnològiques que sense pietat intenten destrossar un sector com el taxi, tan arrelat en el territori.

 

El taxi necessita canvis normatius ja que vol ser més competitiu i adaptar-se a les noves exigències dels usuaris i per a això s’han de produir uns canvis en la legislació que la fassin possible.

 

Tenim pendent un tema que també és crucial pel nostre sector com és el Transport sanitari, vital per a la supervivència del taxi al territori. Amb el conseller Rull, que és gran coneixedor d’aquest tema, ja s’havien intentat traçar uns ponts perquè tal com s’estableix a la llei del taxi, el taxi sigui realment un col·laborador del sistema de Salut i es reconegui a la nostra indústria com a transport sanitari no urgent per al trasllat de pacients.

 

Aquests dos temes són de màxima urgència pel sector del taxi i per tot això sol·licitem una reunió urgent amb vostè per tractar-los i debatre’ls i donar-li viabilitat i solucions.

 

Aprofitem la ocasió per enviar-li una salutació, agraint per endavant la seva atenció i desitjar-li un bon treball.

 

 

 

 

 

Lluís Berbel Salcedo

President del STAC

 

Barcelona, 4 de juny de 2018