El govern modificarà la llei del taxi per poder sancionar amb 3 mesos d'immobilització els cotxes d'Uber

Foto d'arxiu dels Mossos en un control de transport il·legal de viatgers
Foto d’arxiu dels Mossos en un control de transport il·legal de viatgers
BARCELONA.- La Generalitat modificarà la llei catalana del taxi per poder sancionar amb una immobilització de 3 mesos els vehicles particulars que practiquin competència deslleial al taxi. Aquesta mesura sembla adreçada als cotxes de l’aplicació de transport entre particulars Uber.
Fins ara, els Mossos d’Esquadra o la Guàrdia Urbana només podien obrir un expedient al particular que exerceix com a taxista sense disposar de llicència, però no podien immobilitzar el vehicle. Ara, la immobilització del vehicle per 3 mesos se sumarà a la multa de 4.001 euros ja existent.
El canvi legislatiu que permetrà immobilitzar els vehicles s’inclourà a la llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat per al 2015 en la qual està treballant el govern català, segons ha explicat el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa.

150 expedients a Uber

La Direcció General de Transports i Mobilitat ha obert ja 150 expedients d’infracció a Uber des que va començar a operar a Barcelona a l’abril. Els expedients generen una doble sanció de 4.001 euros, una per al conductor del vehicle i una altra per a Uber per oferir serveis de transport sense comptar amb llicència. Però la companyia ja va anunciar que presentaria al·legacions i recursos a totes les multes, cosa que de moment ha complert.
En paral·lel, la Generalitat manté l’ordre administrativa de cessament d’activitat immediata per a Uber, ja que entén que no compleix la normativa de desenvolupament de l’activitat econòmica sectorial.