Colau titlla Uber de “pirates especuladors” i li exigeix complir la regulació

 

L’alcaldessa equipara l’app amb Airbnb per voler “forrar-se a base de perjudicar els interessos locals”

BARCELONA. TOT BARCELONA. Meritxell M. Pauné.- L’alcaldessa Ada Colau ha titllat a la plataforma de mobilitat Uber de “pirates especuladors” per “pretendre fer negoci sense complir les normes”, en referència al seu retorn a Barcelona aquest març. En resposta a una pregunta del PP al ple municipal, la líder dels comuns ha equiparat l’app al portal Airbnb i ha acusat a la multinacional de voler “forrar-se a base de perjudicar els interessos locals”.

Ha criticat les “intromissions especulatives” al sector del taxi i ha considerat que les noves plataformes com Uber “fan competència deslleial, no paguen els impostos i es disfresses d’innovació tecnològica”. L’alcaldessa s’ha alineat sense embuts amb els taxistes en el pols que aquests mantenen amb les VTC: “El compromís municipal i metropolità és absolut amb el servei del taxi”.

Així, ha tret pit de la regulació de les VTC en vigor des de fa un any i mig, tot i que fos parcialment suspesa a tribunals. Ha afirmat que l’Institut Metropolità del Taxi (Imet) vetllarà “perquè es compleixi” la nova normativa i ha tancat la porta a adaptar-la per a l’operador internacional: “Uber haurà de complir com qualsevol altra plataforma que vulgui operar” a Barcelona.

El retorn d’Uber a la capital catalana ha topat amb l’Àrea Metropolitana, per la reticència de l’operador a oferir doble tarifa als clients –taxímetre i preu fixe–. Tal com va avançar en primícia el TOT Barcelona, Uber va anunciar que oferiria una flota de 350 vehicles a la ciutat però en realitat ha estrenat el servei amb una desena part d’aquesta xifra. La por de potencials interessats a ser agredits pels detractors de l’app i el recel dels petits empresaris del sector ha aigualit considerablement la reconversió d’Uber en una aplicació per a contractar taxis.