L’Associació Taxistes del Pirineu celebra la seva assemblea anual

Aquest cap de setmana, l’Associació de Taxistes del Pirineu ha celebrat la seva assemblea anual de forma presencial després de dos anys per culpa de la pandèmia. Ha estat reelegit Francisco Javier Latorre i s’ha incorporat a la Junta Directiva gent jove. Lluís Berbel, president del STAC, va ser present i va parlar sobre el final de la moratòria del decret Ábalos i les seves conseqüències.

Moment de l’Assemblea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MONTARDIT DE BAIX.- L’Associació de Taxistes del Pirineu i Aran ha celebrat aquest cap de setmana la seva tradicional assemblea anual en el municipi de Montardit de Baix en un dels Salons del Restaurant la Borda d’Arnaldo en què han estat presents els representants dels taxistes de les diferents comarques i poblacions de tot el territori que abasta.

Així mateix, hi va ser present el president del Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), Luis Berbel. Organització a la qual pertany l’Associació de Taxistes del Pirineu. Aquest any en farà 15 de la seva creació i amb un creixent increment de socis que actualment és situa a prop de 150.

Aquesta és la primera Assemblea que es fa de forma presencial després dels dos anys de pandèmia i es va informar de la situació del taxi de la comarca, els concursos als quals s’havia presentat l’associació, l’informe econòmic de la mateixa i l’elecció de la nova directiva, que aquest any ha suposat l’entrada d’una majoria de taxistes joves i la reelecció del president a la persona de Francisco Javier Latorre
Una altra de les decisions adoptades per l’Assemblea va ser la reducció de la quota anual del 2022 als socis al 50% per l’increment dels carburants.

Un altre dels acords és la penalització d’un any sense poder fer serveis a qui vulgui tornar a l’associació
Luis Berbel, va informar del procés administratiu que s’està portant al municipi de Naut Aran on l’ajuntament pretenia crear 11 llicències noves i adjudicar-les directament. Després del recurs presentat des de l’STAC, l’ajuntament ha rectificat i les traurà a concurs, encara que a les autoritats locals se’ls ha presentat l’alternativa de crear llicències estacionals.

El president de l’STAC va explicar la situació del sector davant de la finalització de la moratòria que el decret Ábalos va concedir als VTC perquè poguessin realitzar serveis urbans. Així mateix, va explicar les converses que es mantenen amb el Departament de Transports davant la probable regulació dels vehicles de lloguer amb conductor, tal com estableix la normativa aprovada al setembre de 2018. I també es va informar de tots els processos judicials oberts i als que està presentat l’STAC, a través de la seva associació nacional ANTAXI.

I finalment es va donar a conèixer les negociacions que es mantenen amb el Departament de Transprts i CatSalut per ampliar a altres zones de Catalunya la realització de trasllat de pacients no urgents per part del taxi. Sobretot davant les sentències d’Extremadura i altres normatives d’altres CC.AA. i el dictamen realitzat per la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC).

Finalment va acabar l’assemblea amb un dinar de germanor