Can Palet de Vista Alegre apuja el to per reclamar “un servei de bus digne”

L’associació de veïns diu estar farta “de reunions i promeses” i exigeix una solució a Ballart immediata, “o no aconseguireu ni un sol vot al barri”

A principis del mes de setembre, l’AV Can Palet de Vista Alegre feia una publicació a les xarxes socials en què lamentaven que no tenien notícies sobre les promeses “immediates” que s’havien acordat en la darrera reunió amb l’equip de govern per millorar el servei de transport públic del barri. Poc dies després, l’alcalde Jordi Ballart els responia explicant que “és necessari dissenyar una nova i única línia pel barri, a l’estil de la L18 Flex de les Martines de taxi a demanda, amb parades que siguin accessibles per a tot el veïnat. Per aquest motiu, estem treballant intensament conjuntament amb TMESA, AMTU i el Gremi de Taxistes la viabilitat funcional i econòmica d’aquest nova línia de taxi a demanda, amb un horari adequat a la demanda real, que funcioni de dilluns a divendres i, si és possible, també en dissabtes”.

L’Associació de Veïns va reflexionar sobre aquesta proposta i aquesta setmana ha volgut fer una “carta oberta” en què exposa el seu posicionament sobre les demandes realitzades, les promeses fetes i els anys d’espera i reivindicacions del barri per donar resposta a les necessitats sorgides de l’increment de persones empadronades. Denuncien que “les paraules buides no serveixen si no hi ha un resultat”, i que estan farts de “fer propostes, estudis, valoracions, farta de reunions estèrils, explicar mil i una vegada les necessitats i que mai s’avanci en el tema”.

L’entitat treu a la palestra tota una llista de temes pendents, algunes de les quals hi ha acords en ferm amb el govern des d’un any o més enrere. Retreu a l’alcalde que “dilatar reunions i no fer actuacions concretes”, i finalitza amb un missatge clar i contundent: “Fins que aquesta línia de bus no funcioni correctament i doni un servei digne i de qualitat al nostre barri, us farem de forma gratuïta i continuada la millor campanya electoral que podeu tenir per no aconseguir ni un sol vot al nostre barri”.

Carta íntegre de l’AV Can Palet de Vista Alegre

Sr. Ballart, en resposta a la seva publicació relativa a la L12 de Can Palet de Vista Alegre on torneu a assegurar que esteu treballant encara intensament i conjuntament amb AMTU, TMESA i el Gremi de Taxistes, us informem que: Ara ja fa molts anys que demanem un servei de bus que s’adapti a les necessitats de la ciutadania del barri. Aquesta petició l’arrosseguem fa més de sis anys i a cada reunió i a cada trobada us hem de tornar a recordar el tema.

Justament fa un any que l’actual equip de govern es va reunir amb l’actual junta de l’AAVV i van concretar les necessitats que s’han de cobrir demanades ja durant massa anys.

El dia 25 de juny d’enguany us vau comprometre a que funcionaria el servei de taxi fins les 23h ( tots els dies incloent cap de setmana i festius) de forma immediata per pal·liar les mancances de l’actual transport públic. Ni ha funcionat durant el mes d’agost ni s’ha implantat de forma definitiva. Dir que s’estudia, es valora o esteu treballant son paraules buides que no serveixen si no hi ha un resultat.

I dir que després de 6 anys esteu treballant intensament és enganyar a la ciutadania amb publicacions que no son fidels a la realitat, i amb això a més menyspreeu el temps que dediquem els veïns de manera totalment altruista i que tant esforç suposa per adaptar la nostra agenda familiar a tornar a repetir constantment la mateixa informació.

Actualment Can Palet de Vista Alegre és un barri on s’han fet noves construccions i ha augmentat el nombre de persones empadronades, per tant, ja no és el barri on van els habitants de Terrassa a fer una barbacoa i passar el cap de setmana. Ara, els habitants del barri son ciutadans que reclamen els serveis obligatoris del municipi.

El veïnat de Can Palet de Vista Alegre està fart de propostes, estudis, valoracions, etc. I l’actual junta de l’AAVV està farta de reunions estèrils, explicar mil i una vegada les necessitats, tornar a reunir-se i tornar a explicar i mai, mai, mai avançar amb aquest tema.

El fet de tenir un servei d’autobús que porti a les persones a primera hora a treballar o als col·legis , tenir una freqüència raonable cada mitja hora, tenir servei també al migdia i poder tornar al barri en finalitzar els estudis, els treballs, o les compres, és una necessitat d’un servei que teniu la obligació de facilitar. D’altra banda, ¿quan treballareu intensament els següents temes?

– La franja de baixa combustió ( que s’havia d’haver fet al 2023),
– Les càmeres lectores de matrícules pels accessos del barri ( amb acord de funcionament abans de l’estiu del 2024)
– Les barres de ferro per evitar la bolcada de contenidors d’escombraries per part dels senglars (prova pilot que es va fer al 2022 i 2023)
– Millora de la seguretat del barri ( acord de presència policial activa al barri)
– Re-asfaltar carrers on hi ha perill de relliscada i han hagut accidents
– Canviar el sentit de diferents carrers per millorar la seguretat
– Finalitzar les obres del casal del barri
-Instal·lar una pèrgola per tenir ombra a la Plaça de la Pau
– Instal·lar aire condicionat al casal per utilitzar-lo com a refugi climàtic i que es pugui donar continuïtat a l’esplai d’estiu
– Fer que les escales entre carrers siguin segures i transitables
– Complir amb els compromisos dels acords del projecte de Recuperem Can Palet de Vista Alegre.

Dilatar les reunions en el temps, deixar passar els dies, canviar la data de les reunions i ajornar-les amb el que implica de conciliació, adaptació modificació d’agenda, etc i no fer actuacions concretes ni resoldre les situacions no ajuda , senyor Ballart, per moltes publicacions que feu dient que esteu treballant intensament.

Una bona gestió s’ha de valorar pels objectius aconseguits i no per propostes inacabades o acords que mai es compleixen. I n’estem cansats i indignats amb aquesta actitud que té el vostre Ajuntament i els seus gestors. Ara us fem una proposta: Fins que aquesta línia de bus (L12 + L12flex + L12 Taxi o com la vulgueu anomenar) no funcioni correctament i doni un servei digne i de qualitat al nostre barri, us farem de forma gratuïta i continuada la millor campanya electoral que podeu tenir per no aconseguir ni un sol vot al nostre barri.

Font: ElMónTerrassa